Beköszönő
2018. május 12. írta: más.szemmel

Beköszönő

Ez a blog azért jött létre, hogy betekintést nyújtson egy olyan család életébe, ahol a legkisebb gyerek, Máté, Down-szindrómával született. A mindennapjaink bemutatásával és az édesanyaként megélt érzéseim megosztásával szeretném közelebb hozni az emberekhez nemcsak a kisfiunkat, hanem vele együtt az összes Down-szindrómával élő embert. Terveim szerint azért nem lesz ez egy véresen komoly iromány, mert úgy tapasztalom, hogy a humor és az optimizmus a legnehezebb helyzeteken is átsegíti az embert. A legtöbb dolgon legalábbis utólag már könnyű röhögni...

Persze azért nem lehet mindig viccesre venni a figurát, olyan dolgok is elő fognak kerülni, amik nagyon mély és intenzív érzéseket mozgatnak meg bennem - ilyenek például a gyerekeim :) Róluk néha nem tudok némi elérzékenyülés nélkül írni, végtére is az anyjuk vagyok, vagy mi a szösz (bár 10 év anyai lét után néha még mindig furcsa, hogy ÉN ülök a szülői értekezleten, mint SZÜLŐ). 

Továbbá közkinccsé teszek itt időnként gyerekszáj-történeteket is az elmúlt 10 év terméséből - ha nekem esetleg éppen nem jutna eszembe semmi vicces, akkor a gyerekeim majd kisegítenek! Valami hasznukat is vegyem már, cserébe az elmúlt évtizedben tanúsított odaadó anyai munkásságomért :)

És hogy miért pont "Más szemmel"? Egyrészt utalás ez részemről a Down-szindrómás emberek tipikus, mandulavágású szemére. Másrészt arra, hogy a különleges szemeikkel ők mennyire más szemmel látják a világot, amiben élünk. Végül pedig arra, hogy mennyire más szemmel látom a világot jómagam, mióta az a szerencse ért, hogy ennek a kis gézengúznak az édesanyja lehetek...

 

Végül pedig, hogy  teljes legyen a bemutatkozásunk, íme egy fotó a legfőbb főszereplőről és hűséges fegyverhordozójáról (gondolom, az nem is kérdés, hogy én a fegyverhordozó vagyok...).

 

19141787_1562336733776709_674501833_n.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mas-szemmel.blog.hu/api/trackback/id/tr8513914456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása