Fiktív állásinterjú
2019. január 14. írta: más.szemmel

Fiktív állásinterjú

- Jó napot kívánok! Az álláshirdetésre jelentkezem.

 - Jó napot! Foglaljon helyet! A családmenedzseri pozíció érdekli, ha jól gondolom.

 - Így van! Felkeltette az érdeklődésemet a hirdetésük. Kifejtené egy kicsit bővebben a hirdetésben írtakat?

 - Természetesen! Ahogyan írtuk is, nagyon összetett feladatról van szó. Négy kiskorú gyermek nevelése és teljes körű ellátása egy Férjjel való szoros együttműködés keretében.

 - Mi lenne a pontos feladatköröm?

 - Nos, kezdjük az alapoknál. Mindenek előtt a gyerekek fizikai szükségleteit kell biztosítani. Ide tartozik az étkeztetési folyamat a bevásárlástól kezdve az ételek elkészítésén és feltálalásán át egészen a konyha rendben tartásáig. Házon kívüli program esetére mindezt elcsomagolható formában kell biztosítani, ide értve az iskolai tízórait is, valamint az óvodába időnként gyümölcsöt kell vinni.

 - Értem, ez eddig menni fog, nem hangzik túl bonyolultnak.

 - Hah, azt maga csak hiszi! Próbáljon meg csak egyetlen egy olyan ételt főzni, ami egészséges, tápláló, a család minden tagjának ízlik és nem túl drága!

  - Nem túl drága?!

 - Persze, hiszen Ön felel a családi pénzügyekért is. A befolyó összegeknek mindig legalább egyensúlyban kell lenniük a kiadásokkal, de elvárt némi megtakarítás is.

 - Ezzel is elboldogulok. Mi tartozik még a feladataim közé?

 - Gondoskodni kell a gyerekek számára az évszaknak és az időjárásnak megfelelő ruházatról, ennek tisztán tartásáról, évszak-és méretváltáskor valamint elvesztés esetén a ruházat megfelelő kiegészítéséről. Mindezt egy bizonyos életkor felett a gyerekek ízlésével és napi hangulatával is összhangba kell hozni.

 - Nos, ez már talán rejt magában némi kihívást...

 - Valóban, főleg az utolsó kritériumnak nehéz megfelelni... De ez még nem minden. Oda kell figyelnie a gyermekek egészségi állapotára is. Beadatni a kötelező védőoltásokat, dönteni a választható oltásokról, vitaminokat és betegség esetén gyógyszereket adagolni. Számon tartani a különböző szakrendeléseken a kontrollon való megjelenés időpontját. A gyerekorvos rendelési idején kívül betegség vagy baleset esetén el kell döntenie, hogy mentőt hív, az ügyletre vagy a sürgősségi osztályra viszi a gyermeket, vagy ráér kivárni a következő rendelést.

 - Ez bizony nem kis felelősség!

 - Így igaz, de internetes és telefonos segítséget igénybe vehet!

 - Remek! Van esetleg még valami?

 - Persze, ezek még csak az alapok voltak! Máris kitérek az oktatási és nevelési feladatokra! Minden gyermek számára ki kell választania a megfelelő intézményt. Jut eszembe, a legkisebb Down-szindrómás, neki a fejlesztő foglalkozásokat is biztosítani kell intézményi keretek között és otthon egyaránt. A többieknek csak óvodát, iskolát és különórákat kell választani, és oda a megfelelő időpontokban és felszereléssel eljuttatni őket. Ezen kívül már csak a szabadidő értelmes és hasznos eltöltésére kell odafigyelnie, gondolok itt a megfelelő olvasmányok kiválasztására, kulturális és sportprogramok szervezésére. 

- Kezdem érteni, miért szükséges a logisztikai végzettség és a B kategóriás jogosítvány... De miért szükséges az idegen nyelv ismeret? Talán a külföldi nyaralások miatt?

 - Á, emiatt ne aggódjon, külföldre biztosan nem fog eljutni velük.... Valójában orvosi latinra gondoltam az egészségügyi leletek értelmezése miatt, de nyugodjon meg, én is csak a jogon hallgattam 2 szemeszter latint, és azért azzal is elboldogultam!

 - Remélem, további feladatok már nincsenek...

 - Nyugodjon meg, már nincs olyan sok! Ha a fizikai és szellemi szükségleteket kimerítettük, jöhet a lelki gondoskodás! Minden gyermekkel minden nap külön-külön játszani és beszélgetni kell, de figyeljen oda, hogy napi 7 perc nem elég, ezt mindenki tudja! Igény szerint külön programokat is kell szervezni a gyermekekkel kettesben. A gyermekekről való gondoskodás során tartsa szem előtt, hogy mindegyiküknek más az elsődleges szeretetnyelve, ha ezt figyelmen kívül hagyja, az erőfeszítései hiábavalók lesznek!

 - Igen, erre mindenképpen odafigyelek!

 - Most már tényleg csak néhány apróság maradt. Például a ház tisztán tartása napi, heti és nagytakarítások formájában, a családi ünnepek megszervezése és lebonyolítása, hivatalos ügyek intézése, és végül, de egyáltalán nem utolsó sorban a párkapcsolat ápolása.

 - Na látja, ez utóbbira nem is gondoltam! Hadd kérdezzem meg, a szex is része a munkakörnek?

 - Természetesen igen, de ezt ne is nevezzük munkának, hiszen ez színtiszta élvezet és örömforrás! Ha esetleg mégsem marad rá elegendő energiája, a Férj előbb-utóbb ki fogja szervezni ezt a feladatot fizetős vagy ingyenes formában, de ez hosszú távon szinte biztosan felmondáshoz fog vezetni, úgyhogy ezt nem javaslom.

- Világos. Érdeklődöm, hogy esetleg dress kód van érvényben?

 - Nyilván mindig az alkalomnak megfelelően kell öltözni, tehát a dress code a macinacitól a hétköznapi sport- és alkalmi ruházaton át a szexi fehérneműig terjed.

 - Van valamilyen teljesítményértékelési rendszer?

 - Na látja, ebben nem lesz hiány, a teljesítményértékelési rendszer nagyon sokrétű! Itt vannak mindjárt a gyerekek, ők napi szinten adnak visszajelzést a "világ legrosszabb anyukájától" a "világ legjobb anyukájáig" terjedő skálán, mégpedig mindezt akár egy napon belül is váltogatva. Férjtől is számíthat rendszeres minősítésre, az ő szavára érdemes adni, ezt bizton állíthatom. Ő mindig mindent tud, sőt, mindig mindent jobban, úgyhogy benne igazán megbízhat! Aztán fog értékelést kapni a gyerekek pedagógusaitól is, ez néha fenntartásokkal kezelendő, de alapvetően azért megfontolandó dolgokat fog tőlük hallani. A nagyszülők és egyéb családtagok szintén ebbe  kategóriába tartoznak. Ezen kívül már csak a világ összes többi embere fogja értékelni és minősíteni a munkáját az internet népétől kezdve a bolti pénztárosokon keresztül egészen a nénikig a buszon. Javaslom, ezeket mielőbb tanulja meg a helyükön kezelni a saját érdekében!

 - És mit értenek azon, hogy kiemelkedő kommunikációs képesség szükséges? 

 - Nos, elég sok mindenkivel kell kapcsolatot tartani, például a gyerekek pedagógusaival, különböző szerelőkkel, bankokkal, biztosítókkal, hivatalokkal, szolgáltatókkal, egészségügyi személyzettel, közelebbi és távolabbi családtagokkal, barátokkal és ismerősökkel, ide értve a gyerekek barátainak szüleit is, mindezt szóban, írásban és a közösségi média felületeken. És persze itt van még a családon belüli kommunikáció, itt különösen ajánlott az asszertív és erőszakmentes kommunikáció elveit szem előtt tartani. Én már csak tudom, engem például éppen emiatt bocsátottak el...

 - Ezt hogy érti?

 - Nos, nem akarok belső információkat kiadni, legyen elég annyi, hogy a kommunikációm bizonyos helyzetekben... hogy is mondjam... csak mérsékelten volt erőszakmentes.

 - És mennyi a munkaidő?

 - Heti 7 nap, napi 16 óra, plusz éjszaka 8 óra ügyelet.

 - Kimenő, táppénz, fizetett szabadság?

 - Betegsége esetén legalább az egyik nagymamára számíthat, a másik sajnos fél a fertőzésektől, így ilyen esetekben nem fogja átlépni a küszöböt. A Férj is nagyon támogató, már persze ha munkahelyi kötelezettségei lehetővé teszik, vagy nem tartózkodik külföldön. Kimenőkkel és szabadságokkal kapcsolatban szintén vele kell egyeztetnie. Továbbá mivel a legkisebb gyermek már heti 3 délelőttöt bölcsődében tölt, így ezeken a napokon 8-11.45-ig lehetősége van a saját feltöltődését szolgáló programokra, amennyiben egyéb kötelezettségeinek eleget tett. De azért ne hanyagolja el magát, mindannyian tudjuk, hogy mennyire fontos a megfelelő testi-lelki állapot ahhoz, hogy ezt a munkakört minden körülmények között, és hosszú távon is megfelelően tudja ellátni!

 - Az utolsó kérdésem a bérezésre vonatkozik. 

 - Nos, főállású anyaként az összeg 28.500.

 - Nettó?

 - Nem, bruttó.

 - Euró?

 - Nem, forint.

 - Köszönöm, majd értesítem!

 - Hé, most meg hová szalad?!? Jöjjön visszaaaaaa! Könyörgöm, ne menjen el, biztosan megegyezünk valahogy, hallja??

 

 

A történet teljességgel a fantázia szüleménye, minden egyezés valós személyekkel pusztán a véletlen műve. Az én férjem például  sosem okoskodik bele a dolgomba, és biztosan nem szervezi ki a szexuális életünket sem fizetős sem ingyenes formában. Legalábbis remélem :)

blog.jpg

Kép forrása: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://mas-szemmel.blog.hu/api/trackback/id/tr7214562054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása